Peskarenje drveta

Peskarenje je veoma korisna industrijska tehnika za cišćenje površina pre nanošenja zaštitnih materijala. Ali u današnje vreme tehnika peskarenja ima mnogo širu primenu. Posebno ističemo čišćenje i obradu drvenih površina, ali jednom drugačijom tehnikom peskarenja.

Da bi se površina drveta očistila, odnosno obradila ovim postupkom, potreban je visok stepen znanja, profesionalizma i osećaja za umetnost, kako bi se naglasila lepota i šarm drveta.

Ovakvom obradom drvo dobija jedan poseban izgled koji ističe njegovu prirodnu strukturu. Oprema i materijali koji se koriste za peskarenje drvenih površina omogućavaju dobijanje različitih reljefa, efekata i kontura na površini drveta. Zato je ovakva obrada drveta posebno primenljiva u industriji proizvodnje nameštaja. podova od drveta i
stolarije. Takođe je veoma pogodna za uređenje ili dobijanje nove forme ambijenta u ugostiteljskim objektima, poslovnim prostorima, salašima ili u domaćinstvima.

Da bi se dobili izuzetni efekti, reljefi ili konture na površini drveta veoma je važno odabrati pravi materijal sa kojim se peskari jer peskarenje drveta je prava umetnost.

Naše preduzeće je jedno od retkih, ako ne i jedino na našim prostorima koje se bavi peskarenjem drveta ali i medijapana. Svaki komad nameštaja izrađen od drveta: prozori, vrata ili samo grede, daske ili paneli, nakon
naše obrade imaju sasvim nov izgled i lepotu koja odiše toplinom.

peskarenje drveta peskarenje drveta2 peskarenje drveta3 peskarenje drveta2 peskarenje drvenih povrsina osteceno drvo

   izpeskareno drvo